На Сидеров му се привидя военна мобилизация в България

Подготвяйте са за война, пророкува лидерът на Атака

Депутатите отхвърлиха предложението на "Атака" в Народното събрание да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и министрите Даниел Митов и Николай Ненчев по повод посещенията на британският външен министър, държавният секретар на САЩ Джон Кери и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 

"Последните три посещения бяха засекретени и покрити. Това говори, че демокрацията в България не е на ниво", заяви от парламентарната трибуна Волен Сидеров.

"Говори се, че България се готви да даде военна база на нос Шабла. "Атака" е категорично против. Има сериозни основания да мислим, че посещенията на тези трима държавници са с цел България да бъде въвлечена във военни действия", аргументира искането си Сидеров.

То беше подложено на гласуване, като 48 народни представители бяха "за", "против" гласуваха 88, а "въздържал се" 38. 

Волен Сидеров поиска прегласуване. При него гласуваха 178 депутати, като 51 бяха "за", 90 "против", а 37 гласуваха "въздържал се" и предложението не беше прието. 

"В България тече военна мобилизация. Всичко това е резултат от тези посещения. Нашето правителство е васално и марионетно на САЩ. Подготвяйте са за война. Това са казали Кери и Столтенберг в София. Целта е една-Крим. Срещу Крим ще бъдат насочени натовски ракети. Естествено, че Русия ще отговори на заплахата с контрамерки и ние ще бъдем заплашени от военни действия. До там ни води четворната коалиция. 

Победата на СИРИЗА показа, че народите в Европа започват да се осъзнават и да отхвърлят хомота на САЩ. 

Аз съм сигурен, че българският народ не иска американски войници на наша територия. Народът не иска България да става военна площадка за опасните игри на САЩ и да воюва срещу Русия. "Атака" ще организира протести в цялата страна срещу новата военна база на САЩ", заяви Сидеров след отрицателния вот.