​Стойнев: Кабинетът на Орешарски се представи добре, не паднахме от власт заради енергийните проекти

Не ме интересува, кои са били от ДС и дали е имало червени мобифони, казва бившият икономически министър

В ръководството на БСП трябва да се замислим за хората, които представлява тази политика, някои затварят телевизора като чуят за нас. Хората са разочаровани от двете загуби, които претърпяхме през миналата година, въпреки доброто представяне на правителството на Пламен Орешарски. Тези разнопосочни констатации направи по bТВ бившият икономически министър, от обкръжението на Станишев Драгомир Стойнев. Той обясни, че в партията си говорят, прехвърчат искри, но се обединяват в името на БСП.

Аз не се обръщам към миналото, не ме интересува, кои са били от ДС и дали е имало червени мобифони. БСП трябва да показва енергия и сила, които да се харесват на гражданите. БСП трябва да почне да говори за икономика и така ще върнем доверието към нас.

Аз като министър нямах проблем да разговарям и с Брюксел и с Москва, аз съм българофил, а разделихме нацията на русофили и русофоби, констатира Стойнев. Той не пропусна да припомни, че предишното правителство оставили проекта „Южен поток“ готов за реализация, а България изгубила много от газовата тръба и това тепърва ще оценяваме.

Падането на правителството на Орешарски не е свързано с провала на енергийните проекти, декларира още бившият министър.