Алекс Алексиев: ДПС започна да служи на ислямистите на Ердоган

Сегашното правителството започва да забелязва заплахата от ислямизация и да предприема действия в тази посока

"Баща ми, Райко Алексиев е убит заради една карикатура на Сталин. След това майка ми, неговата съпруга е изпратена в лагер, в лагер са изпратени и двете сестри на баща ми", разказа политологът и експерт по ислям Алекс Алексиев.

Алексиев разказа, че баща му е убит от Лев Главинчев и Георги Боков, бащата на Филип Боков и Ирина Бокова.

"Не искам децата да наследяват вината на родителите, но партията трябваше да признае за тези събития", заяви Алексиев.

Той разказа за работата си в "Ранд корпорейшън", главен съветник на Пентагона по отношение на стратегически въоръжения и въпроси, както и за стратегията в борбата срещу комунизма.

Алекс Алексиев се е срещал с Абдула Азан-идеологът на така наречените "афганистански муджахидини", духовния баща на Осама бин Ладен.

"Азан беше палестински интелектуалец, който разви теорията за джихадизма", каза Алексиев и добави, че бив Ладен вероятно е извършил атентата срещу Азан, за да заеме лидерската позиция на "арабските афганци".

"Подкрепата от САЩ за муджахидините в Афганистан не беше грешка, защото това доведе до разпада на Съветския съюз".

"Много от известните джихадисти споменават България като бивша част от халифата и, според тях, трябва отново да бъде завладяна", заяви експертът.

"България е на кръстопътя на тези, на които отиват в Турция и оттам в Сирия и Ирак, за участие в джихада.  Рискове за България има и те са доста големи. Напоследък, сегашното правителството започва да забелязва това и да предприема действия в тази посока. Имамите в Пазарджик са крайно опасни-те са крайно опасни, те са фанатици, а оттам до това да се взривиш има само една крачка", коментира Алексиев.

"ДПС беше създадена от ДС, за да не гласуват нашите мюсюлмани за СДС. С времето тя се превърна в мафиотска структура, а напоследък тя започна да служи на ислямистите на Ердоган. Ислямистка Турция на Ердоган е огромна заплаха за България и враг за България. ДПС служи на тези хора. Има директни влияние на организацията "Диенет", това е директората за религия в Турция, тяхната задача е да радикализират нашите мюсюлмани. нашите мюсюлмани не се поддават, но ромите се поддават. За съжаление, и помаците също. Помаците се турчеят, претендират, че са турци. За ромите да не говорим-там вече се появява "паралелно общество", райони, където нашите европейски норми и власти не се зачитат", категоричен беше Абексиев

"По скалата от 1 до 10 заплахата за България от ислямизъм е 5. Най-малко 1000 души от Балканите се бият на страната на Ислямска държава, а списанието им се публикува в момента на албански. Но България има уникалния шанс да постигне успехи в битката срещу ислямизма", завърши Алексиев