​МВР разкри убийците на бизнесмен от Петрич

Полицията разкри убийството на метрическия бизнесмен Орхан Изиров.

Полицията разкри убийството на петричкия бизнесмен Орхан Изиров. Той бе намерен застрелян на 14 януари вечерта край пътя за с. Първомай. По него е стреляно няколко пъти, като фатален се оказал куршумът в главата. До тялото е стояла колата, която карал, с включен двигател. Още тогава стана ясно, че мъжът е имал среща със свои познати. За тежкото престъпление са задържани двама мъже.

Убийците били разкрити след проверка на телефонните разговори между тях и Изиров. Малко преди да бъде убит, той си уреждал среща с мъжете. Не е очаквал да бъде нападнат, затова е пътувал сам.

Обвинените Радослав от Симитли и Георги от с. Склаве близо 2 г. са лежали в гръцки затвор за наркотици. Те имали да дават на Изиров сериозна сума от времето преди да попаднат зад решетките. Наскоро се прибрали у нас и петричанинът станал особено настоятелен да си получи парите. Криминалистите първо задържали приятелката на единия и нейния брат от Благоевград. След техния разпит се стигнало и до откриването на убийците.

Те са признали за престъплението пред съдия. Посочили, че са изхвърлили бойния пистолет в местност край пътя за Първомай. Вчера двамата бяха откарани до мястото и пистолетът бил открит.

Прокуратурата е постановила задържане за 72 часа, като ще поиска от съда постоянна мярка “задържане под стража”.