Съпруга на джихадист се укривала една седмица в ромската махала в Пазарджик

Тя има забрана да напуска местожителството си Поатие след подозрения, че съпругът и Абубакар Сомар се бие на страната на

Бебе на година и четири месеца бе отнето от родната му майка, която е подозирана от фреските власти в семейна съпричастност към радикални ислямски организациии. 

23-годишната франзуцойка Люси била спряна на ГКПП Капитан Андреево на път за Турция. С нея била и дъщеричката и. 

Паспортните служители установили, че детето е пуснато за издирване в шенгенската информационна система.

Майката имала забрана да напуска местожителството си Поатие след подозрения, че съпругът и Абубакар Сомар се бие на страната на "Ислямска държава" в Сирия. 

Тя обаче тръгнала на път и по неофициална информация прекарала около седмица в ромската махала на Пазарджик, след като била качена на автомобил, който пътувал за Турция. 

Междувременно Париж лишил от родителски права майката, а след няколко дни престой в дом в Хасково малката била върната в родината си миналия вторник, уточниха социални служители. За жената обаче нямало Европейска заповед за арест.

Не е ясно дали тя е продължила пътя си, или се е върнала обратно във Франция. 

В началото на тази седмица Хасковския окръжен съд екстрадира 29-годишния франзуцин от хаитянски произход Фриц Жоли Жоашен, който бе търсен от Париж за участие в терористична мрежа.