М. Димитров: Няма да се стигне до разрив в управляващата коалиция

Трябва да намерим неконфронтационен изход от ситуацията. Сега има нова позиция на ГЕРБ от вчера, за създаването на работна група за търсене на компромисно решение, заяви Димитров

"Няма да се стигне до разрив в управляващата коалиция", прогнозира заместник-председателят на парламентарната група на РБ Мартин Димитров, който добави, че няма политическа алтернатива, след като ДПС и БСП са "безнадеждно изхабени".

"Три от четирите партии в управляващото мнозинство бяха против промяната в пенсионното осигуряване, президентът имаше много сериозни забележки, ресорният вицепремиер беше против, а ГЕРБ наложи това решение. Нужна е процедура, арбитраж между коалиционните партньори, за да се избягва напрежението", коментира Димитров.

Той призова за създаване на работна група между партньорите в управляващото мнозинство, за да се редактират текстовете, които са противоконституционни, според реформаторите.

"Трябва да намерим неконфронтационен изход от ситуацията. Сега има нова позиция на ГЕРБ от вчера, за създаването на работна група за търсене на компромисно решение", заяви Димитров.

"Нямаме обяснение защо се стигна до тази конфронтация, но се надяваме това да не се повтаря, защото нашата принципна позиция е твърда-ние не можем да бъдем заедно с ДПС и ДПС не трябва да се връща в управлението. Ние държим ДПС да бъде извън властта спрямо това правителство по всеки един възможен начин", категоричен беше Димитров и прогнозира, че с ГЕРБ ще бъдат преодолени различията.