​Вигенин към ГЕРБ: Прегръдката с ДПС е опасна – може да те удуши

Станишев не се е скрил, вълнува се за БСП и заедно с Миков обмислят как да разширяват нейното влияние, разкри депутатът

Няколко пъти вече ДПС спасява ключови теми на управляващите. Тази прегръдка често не се знае дали не иска да те удуши. За това предупреди депутатът от БСП и бивши външен министър Кристиян Вигенин в ефира на Би Ти Ви.

Той обясни, че приказките за битка в БСП са силно преувеличени.

В БСП няма разнобой, въпреки желанията на медиите, това са просто интриги. След шока от изборите, в парламентарната група на левицата сме в по-различен режим на работа – все по-активни и по-единни. Скоро ще имаме по-добър и по-интересен образ в обществото, защото ние единствени защитаваме разума, подчерта дебело бившият евродепутат.

Според Вигенин крайно време да бъдат обмислени и преразгледани санкциите към Русия, да се вземат мерки за постепенното им отменяне.

Целите на ЕС, които бяха заложени през пролетта и лятото, по отношение на Кремъл видяхме, че не се реализираха. Сега ние плащаме цената от тези санкции. Трябва да признаем, че те само ни вредят, страдаме и от контрасанкциите на Русия, посочи червеният депутат.

Той е категоричен, че съдебната реформа е много важен елемент от развитието на държавата. Викенин обаче смята, че трябва да има чуваемост за идеите и предложенията.

Бившият външен министър счита, че трябва да бъдат чути и дипломатите, които отправят критики по този повод. Той подчерта, че те са представители на страните, които ни спират за Шенген и ще гледат под лупа и предстоящия доклад на ЕК .Затова въпросът за влизането ни в Шенген трябва да бъде един от най-важните приоритети на управляващите, като опозицията е готови сме да ги подкрепя, защото това е изключително важно за нашата страна.

На въпрос на водещата защо е изчезнал от публичното пространство Сергей Станишев, Вигенин отговори: Сергей Станишев не се е скрил. Той се вълнува за БСП, имаме идеи за съвместни действия, в активна комуникация е с ръководните структури в партията, не е в конфликт с Миков и ще се стремим да разширим влиянието и ролята на БСП, каза в заключение Кристиян Вигенин.