Петър Москов: Лимончо, Индиана Джоунс и пациентът с "химикалка" са вече в прокуратурата

Има и по-кошмарни неща. В болничните документи, дадени на прокуратурата, пише за някои клиенти, че са приети с химикалки. Каква е тази химикалка, какво се крие зад тази дума, това някакъв код ли е, пита здравният министър

Нямаме причина да радваме ДПС, заяви в сутрешното предаване на БТВ министърът на здравеопазването Петър Москов, коментирайки въпроса дали коалицията ще се разпадне. "Ние успяхте толкова трудно да ги изтласкаме от властта, сега не би трябвало всичко да пропадне."
Здравният министър отговори и на въпроса дали Лимончо, Портокалчо и Индиана Джоунс са измислени от него имена. "Някои помислиха, че се шегувам. Но нещата, които изчетох, са част от документите, те са вече в прокуратурата. Това са част от отчетните финансови документи на болница. Там пише наистина тези неща: Приехме Лимончо и направихме еди-какво си лечение, защото синът му Портокалчо се обади от Канада..."
Петър Москов посочи със съжаление, че от тези докуменкти се вижда колко точно, безконтролно и без критерии определени хора използват държавата в лечебните заведения. "Има и по-кошмарни неща. Пише за някои клиенти, че са приети с химикалки. Каква е тази "химикалка", какво се крие зад тази дума, това някакъв код ли е - това ще каже прокуратурата. През тези Лимончовци източват нашите пари от здравни вноски. Пациентът е дошъл с диагноза еди-каква си, но е лекуван за еди-какво си - което е два пъти по-скъпо", продължи да се възмущава здравният министър. Той категорично заяви, че на тези неща ще бъде сложена точка.

"Мая Манолова и предишните управляващи са назначавали директорите на болниците. Така че, Мая Манолова, ако обича, по-тихо за болниците!, каза още министърът.