Никой няма да успее да изплаши или изолира Русия, твърди Путин

Правят си опити за дестабилизиране на вътрешната обстановка и така да се постави под контрол цялата страна, смята руският президент

"Никоя страна няма да успее да сплаши, да възпре или изолира Русия", увери руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

В изказване по случай Деня на работещите в службите за сигурност Путин припомни, че подобни опити е имало в продължение на столетия, а през 20-и век - нееднократно.

"Но нищо не се получи и сега нищо няма да се получи. Трябва да бъдем готови да преминем през определени трудности и всеки път да даваме адекватен отговор на всякакви заплахи срещу нашия суверенитет, стабилност и единството на нашето общество", подчерта президентът.

"Обстановката в света далеч не е стабилна. Нараства броят на заплахите и рисковете, не се спазват нормите на международното право, използват се всякакви средства: и шантаж, и провокации, икономически и информационен натиск, залага се на радикални елементи, на националистически групировки, на опити за дестабилизиране на вътрешната обстановка и така да се постави под контрол цялата страна", отбеляза държавният глава на тържеството в Кремъл.

Путин изтъкна и все по-често звучащите откровения, че "Русия е длъжна да плати скъпо за своята независима позиция, за това, че подкрепя сънародниците си, за Крим, за Севастопол, понякога за това, че просто съществуваме".