Р. Бъчварова: Коалицията не се разпада

Заради кратките срокове, в които трябваше да се формира позицията, не всички бяха достатъчно добре информирани, коментира тя

"Коалицията не се разпада. Аз мисля, че всичко, което се случва през последните дни показва, че това е една жива коалиция", заяви вицепремиерът по координационна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова пред Дарик радио. 

"Заради кратките срокове, в които трябваше да се формира позицията, не всички бяха достатъчно добре информирани", коментира тя конфликтът с РБ за пенсионната реформа.

Във връзка със спорните пенсионни промени Бъчварова подчерта, че не става въпрос държавата да мести пари от едно място на друго, а се дава възможност хората сами да решат къде да сложат парите си. 

"Това е въпрос на начина, по който може да се реализира тази възможност. Основната част от хората, които са във фондовете, не са направили това като съзнателен избор. Анализът показва, че в момента оставането им в допълнителните задължителните фондове, им носи по-ниска доходност", каза още Румяна Бъчварова.