Е. Димитров: Сега ще стане ясно състоянието на частните пенсионни фондове

Законодателят не ме е питал преди 15 години, когато бяха създадени частните пенсионни фондове, къде да отидат моите пет процента

"Снощи видяхме имитация на коалиционност, имаше една формална и една фактическа коалция, след като ГЕРБ и ДПС приеха поправката за пенсионните фондове", коментира говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

"Подкрепата за бюджета е практически вот на доверие и, след като съм гласувал "за" това правителство преди един месец е нормално да подкрепя и сега", заяви Емил Димитров-Ревизоро от "Патриотичния фронт".

"Законодателят не ме е питал преди 15 години, когато бяха създадени частните пенсионни фондове, къде да отидат моите пет процента. Сега, освен всичко друго ще се освети състоянието на пенсионните фондове, може да се окаже, че те приличат на КТБ", коментира Димитров.

Той добави, че до три месеца парите в частните пенсионно-осигурителни фондове няма да бъдат пипани.

"ДАНС не работи, проспа КТБ, не решава проблемите с контрабандата, няма причина положението да остава същото", коментира Димитров промяната в закона за МВР.

От своя страна Мерджанов обяви, че промяната е реваншизъм и спиране на реформата в системата за сигурност.

Според него, Цветлин Йовчев е бил много ефективен министър, включително и по начина, по който се е справил с протестите.