Румяна Бъчварова: Случващото се около пенсионната реформа не е игра

В момента в парламента се провежда среща между финансовия министър Владислав Горанов и ПГ на ГЕРБ относно пенсионната реформа

„Работим и мисля, че все по-добре се разбираме. Ще се разберем в коалицията. Това е в правомощията на парламента, ще видим гласуването", каза пред журналисти в парламента вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

Случващото се около пенсионната реформа не е игра, категорична бе тя. "Когато има решение, ще ви го представя. Няма смисъл да ви казвам нищо", поясни Бъчварова. 

Попитана за написаното от Нестимир Ананиев във „Фейсбук“, че ГЕРБ ще направи отстъпление, Бъчварова отговори, че не желае да коментира статуси от социалната мрежа.

Тя отговори и на въпрос за президента, който съветва управляващите промените да бъдат отложени за март месец, вицепремиерът заяви, че когато парламентарната групата вземе решение, ще стане ясно.
В момента в парламента се провежда среща между финансовия министър Владислав Горанов и ПГ на ГЕРБ относно пенсионната реформа. Някои от народните представители напуснаха срещата, но не пожелаха да коментират нищо пред медиите.