Бареков измъчен: Иде ми да се върна, но представяте ли си на мое място Ана Баракова

Така отговори лидерът на ББЦ на ироничния въпрос на тв водещ защо не се върне в българския парламент, за да оправи политиката

Николай Бареков заля зрителите на предаването "Още от деня" по БНТ с поток от обвинения към управляващите и с познатите ни смешни предизборни лозунги, на което водещият на предаването го попита: "Защо не напуснете Европарламента? Елате в българския, щом смятате, че може да сте толкова полезен." Но настоящият евродепутат беше категоричен: "Бих искал да го направя. Но си казах: аз ще бъда по-полезен за България в Европа, защото добре е да дам път на бол хора тук, а и защото тук съм си създал врагове. Идва ми веднага да се върна, но нямам конституционна възможност. А и представяте ли си на мое място в Европарламента да влезе Ана Баракова?!"
Лидерът на ББЦ и настоящ евродепутат Николай Бареков, който се надяваше премиерът Бойко Борисов да го покани в коалицията, седеше на телефонната слушалка с надежда за обаждане и който бе изоставен за пореден път, последно от Росен Петров, подскочи от радост в студиото на "Още от деня" на БНТ по повод последните разногласия по пенсионната реформа в управляващата коалиция: "Вижте сега какво стана! Управляващи протестират срещу управляващи. Управляващите протестират сами срещу себе си. Това е световен парадокс. Поведението на Реформаторския блок е недостойно, никакви реформатори не са. Наблюдават гаврата с цяло едно поколение, което ще си загуби пенсиите. Можеше да постъпят като нас - да излязат и да кажат, че няма да подкрепят това управление. Да излязат от управленската коалиция", призова политикът Бареков.
После, докато водещият опитваше да го прекъсне с няколко пожелания "Весела коледа", продължи без дъх: "Радан Кънев и Меглена Кунава лапат бюджетни пари като за световно. Това управление има визия само за една година. Сега ще откраднат няколко милиарда от пенсионните фондове на народа. Имаме политици, които си гледат пъпа, а не гледат напред за бъдещето на българския народ." Така и не успя да чуе "Весела Коледа!".