Велизар Енчев бълнува извънредни избори, е, в краен случай може и с местните

Тогава ще лъсне истината за фронта и другите партии, коалирали се с хората на Бойко Борисов, убеден е независимият депутат

Вотът за Патриотичния фронт и Реформаторския блок беше подменен, категорично заяви в ефира на сутрешното предаване на бТВ напусналият Патриотичния фронт Велизар Енчев. Много ми се иска едни извънредни, по-скоро парламентарни избори заедно с местните. Тогава ще лъсне истината за фронта и други партии, коалирали се с хората на Бойко Борисов, добави той.

Ако г-н Симеонов беше говорил всички тези неща по време на предизборната кампания, че ще се коалира с ГЕРБ и Реформаторите, ние нямаше да вземем и 24 хиляди гласа. Сега това е измама на избирателите и аз това съм го казвал единствен пред групата", коментира още Енчев.
"Отцепникът" заяви още, че цари страх в Патриотичния фронт. "Дори Краси Каракачанов се бои да не напусне групата и да изгуби субсидията, тъй като тя ще остане при Валери Симеонов.
В ефира бе пуснат запис с Валери Симеонов, който преди време пак пред bTV нарече Велизар Енчев "политически късоглед, кабинетен журналист, който не е излизал никъде и водил 8 години предаване без опоненти". Съпредседателят на ПФ го окачестви като човек в последна фаза на звездната болест.

След като изслуша записа, Енчев заяви: "ГЕРБ, Патриотичният фронт и ДПС снощи са гласували за безумната реформа на пенсионната система. Явно говоренето на ПФ срещу ГЕРБ е било предизборен трик."

Сега се чувствам много по-свободен, призна Енчев. Той отрече върху него да е бил оказван натиск да напусне. „Единственият минус на моята ситуация е, че в пленарна зала бях изключен от двете комисии, в които членувах, но аз се надявам, че ръководството на парламента ще вземе решение в следващите дни“, коментира Енчев.

Формалният повод за напускането ми от Патриотичния фронт е назначаването на Слави Бинев за шеф на Културната комисия. Лично аз бях измамен и това преля чашата, аз реших да напусна, обясни той отново мотивите си да се откъсне от ПГ на патриотите.
Накрая Енчев заяви, че ще настоява за 13 пенсия за най-бедните възрастни хора.