Писанчев: ДАНС не работи по издирването на Петко Сертов, но ако имаме информация, ще я дадем

Докато не намерим информация за самия г-н Сертов, колата, всичко е само версия и предположение заяви председателят на ДАНС

ДАНС не работи по издирването, ДАНС само помага при наличие на информация, нямаме никакви данни за момента. Това заяви пред журналисти председателят на ДАНС Владимир Писанчев след заседанието на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. 

„Ако получим информация, веднага ще я дадем”, уточни Писанчев. Той подчерта, че който от служителите придобие информация, ще я предостави и тя ще бъде дадена на МВР.

„Това не е наше разследване”, коментира Писaнчев.
На въпрос във връзка с това, че в медиите са се появили публикации, че Петко Сертов е разработвал настоящи депутати, евродепутати, членове на кабинета „Станишев”, Писанчев посочи, че около този случай се е създала голяма митология.
„Докато не намерим информация за самия г-н Сертов, колата, всичко е само версия и предположение”, обяви той.
По отношение на това, че се е появило твърдение, че ДАНС е овладяна от ДПС, Писанчев заяви, че напоследък има твърде много твърдения за ДАНС, които той определи като глупави.