Кънев: Има шанс да запазим кворума в НС, но ще бъде трудно

Кворумът не е наш проблем, управляващите да си правят сметките, а не да творят глупости, отсече Валери Симеонов

В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процесът е много труден. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев в парламента, предаде „Фокус”.

„Говорихме от самото начало за стабилно парламентарно мнозинство. То неслучайно включва АБВ, които са ни много далечни идеологически, именно да не се броят гласовете до един, до двама и да се трепери на подкрепа от ДПС. В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процесът е много труден”, обясни Кънев.

Той посочи, че никога не са криели ценностните си различия с Патриотичният фронт и добави, че са много различни, което от своя страна е елемент на споразумението между тях.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че кворумът има значение за управляващите. Според него е добре те да правят сметката и да си обмислят постъпката, а не да правят глупости и след това да се оправдават.

"Не можем да отстъпваме постоянно", заяви председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус.

Симеонов обясни, че във вторник ще имат разширено заседание - коалиционно съвещание, с останалите 12 партии, които ги подкрепят. „Оттук-нататък ще има решение съответно на политическия съвет на НФСБ, ВМРО и това ще бъде окончателното решение”, посочи Симеонов.

Симеонов уточни, че колегите му от ПФ са проявили разбиране и са поели ангажимент да търсят решение на въпроса. „Би било много ефектно и красиво да кажем край тяхната веричка, но не е така”, коментира Симеонов.