Премиерът: Манолова да не сее омраза, да уважава изборните резултати

Бих могъл да ви отговоря по друг начин, но съм си дал дума, затова ще ви отговоря поновому, се обърна Борисов към соцдепутатката по време на петъчния контрол

В първата си изява по време на петъчния парламентарен контрол, откакто пак оглави кабинета, премиерът беше провокиран от соцдепутатката Мая Манолова с остри въпроси за назначението на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Тя припомни как преди изборите лидерът на ГЕРБ обясняваше, че икономиката на страната е катастрофирала и че идва криза.

„Бяхме сащисани от едно от първите ви решения – назначихте за министър човек, който никога не се е занимавал с икономика“, каза Манолова и допълни, че и заместниците на Лукарски не вдъхват доверие. Тя цитира и биографията на Даниела Везиева, която е работила в Регионалния инспекторат по образованието в Русе.

„Това ли е икономическият корпус, който ще извади България от тежката икономическа криза?“, попита депутатката.

„Бих могъл да ви отговоря по друг начин, но съм си дал дума за пред себе си, затова ще ви отговоря поновому“, каза й Борисов.

След това се позова на справка за професионалния опит на заместниците на Божидар Лукарски. Премиерът обясни и че се доверява на партньорите си от Реформаторския блок за качествата на новия министър и екипа му.

Накрая Борисов призова Манолова за малко повече уважение към изборните резултати. „Колегите от ДПС преди известно време казаха, че ще победят с любов, и мисля, че им се получи повече, отколкото на вас с омразата, която продължавате да сеете“, каза премиерът.
Той отново припомни, че ГЕРБ е бил два поредни пъти БСП и накрая благодари на всички за това, че има правителство. Борисов съобщи и че ЕК е одобрила първата ни ОП за новия програмен период – тази по човешки ресурси.