Ген. Атанасов: "Калинка" от Добруджа, внедрена от Сараите спомогнала за фалита на КТБ

Нежни ръце във финансовото разузнаване изпуснали надуването на балона КТБ

За зло или за добро управлението на дирекцията в ДАНС, която отговаря за контрола върху движението на финансовите потоци в държавата преминава  в нежните ръце на бизнес дамата  Полина Кавръкова през 2011 година. Тогава започва и източването на банката.

"Дамата е "калинка" долетяла от далечна Добруджа при това не случайно. Икономистката Полина Кавръкова е от кадровата банка на Сараите и  е имала за задача да изпусне надуването на балона на КТБ", разкрива бившият шеф на НСС и настоящ депутат от РБ ген. Атанас Атанасов.

"Очевидно в случая с КТБ агентите на финансовото разузнаване нито са действали на място, нито са получили необходимата информация за ставащото в банката, каквото е било голямото желание на шефката. В такъв случай единственият логичен въпрос е защо?", риторично задава въпроса Атанасов.

Полина Кавръкова, тогава е на 38 години. Преди да бъде поканена на поста госпожицата е собственичка на голяма счетоводна къща "Поликонсулт" във Варна.

От своето завършване до назначаването си във "Финансовото разузнавате" като директор, тя е работила единствено на частно като счетоводителка. Няколко месеца преди фалита бизнес дамата напуска поста в ДАНС, за да се влее в КФН. 

"Трансферът не е случаен", категоричен е ген. Атанасов.

Ген. Атанасов посочи, че въпросната служителка е скрита в Комисията за финансов надзор. Имам някаква надежда, че с новите парламентарни комисии ще се осветлят тези скандални практики, в които беше замесена дори прокуратурата. Трябва много сериозна съдебна реформа, категоричен е Атанасов.
Ситуацията с ДАНС е трагична. Ако отидете в ДАНС и проверите през последните 10-15 г. синове и дъщери на окръжни шефове на МВР са назначени, ще се хванете за главата.