Р. Петров: В Наказателния кодекс трябва да се определи понятието "радикален ислям"

Сега ги съдят по член, който разглежда фашистката идеология, което е нещо съвсем различно. Много е трудно да се даде легално обяснение на това що е то радикален ислям, коментира депутатът

"След изслушването в парламента на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за радикалния ислям всички парламентарни групи констатираха, че нямаше голям смисъл изслушването, което беше по наша инициатива, да бъде на закрито заседание", заяви в кулоарите на парламента депутатът от Българския демократичен център Росен Петров.

Според него, Писанчев не е съобщил в пленарна зала нищо повече от това, което вече е известно и попита колко е струвала операцията на ДАНС, какъв ресурс е похабен.

"Нужно е чисто юридически да се определи понятието "радикален ислям". В Наказателния кодекс до момента няма такова определение и те ги съдят по член, който разглежда фашистката идеология, което е нещо съвсем различно - човеконенавистна идеология. Много е трудно да се даде легално обяснение на това що е то радикален ислям", коментира още Росен Петров.