Ревизоро: Назначенията на хора от партията на Корман са нарочна провокация

Орхан Исмаилов няма как да заеме този висок пост без подкрепата на ДПС

Емил Димитров - Ревизоро е категоричен, че назначенията на хора от Народна партия „Свобода и достойнство" е  нарочна провокация от страна на Бойко Борисов към Патриотичния фронт.

Патриотичният фронт има 19 гласа в парламента и нямаше как да си изпълним предизборната програма. Затова казахме, че даваме гласове, за да се изпълнят определени неща – най-важните, но бяхме излъгани. Това заяви депутатът от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро в студиото на Нова.

Когато една седмица се говори за Орхан Исмаилов и темата е гореща, второ назначение от партията на Корман Исмаилов не може да е друго. Първото може да е случайно, но при второто вече говорим за практика, каза Димитров. Тогава защо да поддържаме правителство, което не иска да изпълнява договорени точки от нашата програма, за да го има това управление, попита бившият митничар номер едно.

Следващата седмица има заседание на коалицията „Патриотичен фронт” и най-вероятно ще бъде взето решение да оттеглим подкрепата си за правителството, смята Ревизоро. И посочи – че Орхан Исмаилов е завършил като лейтенант и хоп – става шеф на високо ниво. Как се случва това, ако не с подкрепата на ДПС? И Корман Исмаилов сега не е от ДПС, преди къде беше, попита Емил Димитров.

Какъв може да е мотивът на Бойко Борисов – ами има един милион причини. Може да му тежим, може да иска да се обърне към други – към ББЦ (БДЦ), защото са по-послушни. Ако ние откажем подкрепата си, Борисов ще бъде облекчен. Като се махнем, няма да има шантаж в отношенията на ГЕРБ с Реформаторския блок. След като нас ни няма, Борисов ще може да стигне ръката на ДПС или на „България без цензура” – то е ясно, заяви Димитров . И припомни – при разговорите за правителство уточнихме, че на висши ръководни постове от партията на Корман Исмаилов не може да има кадри.

Правителството е такова, каквото го иска Бойко Борисов. Оправдания, че Реформаторският блок е предложил Пенев, не са релевантни, смята Димитров. Вчера сме обсъждали важни неща и не стана и дума, че заместникът на Корман Исмаилов ще расте кариерно. Докъде ще стигнат нещата – ами ще стигнат, че няма да се изпълни програмата, която беше договорена при преговорите за формиране на правителството. Казвам го в лично качество, не като последна инстанция от „Патриотичния фронт”, подчерта Димитров. И припомни, че самият той е подкрепил в последно време много неща – за бюджета например, но отсреща има нарушаване на обещания – при това на два пъти.