Гр. Караджов: Гражданският съвет е моторът в РБ, неморално е да го тикат в ъгъла

Парламентарната група не може да бъде политически орган, който да взима всички важни политически решения

Всъщност без Гражданския съвет няма да може да продължи да функционира Реформаторският блок. Това е лепилото, енергията, която свързва частиците на Блока. Нещо повече - тази група насочва развитието му. Той не просто е фактор за съхраняването му като политически субект, но неговото разширяване минава през самия Граждански съвет. Гражданският съвет съумя да опази РБ от разпад досега. Това коментира в ефира на Дарик депутатът от РБ ", посочи Гроздан Караджов, депутат от РБ и един от любимците на Костов.

По думите му се правят опити Гражданският съвет да бъде избутан в ъгъла, но ако той е толкова слаб, че се „нокаутира" от едни такива опити за избутване, значи не е достатъчно жизнен.

А той е достатъчно жизнен и съвсем скоро ще проличи и силата му. Според Караджов именно той ще изиграе и ключова роля в провеждането на конгреса, на който ще се излъчи ръководство, което да консолидира Блока.

Блокът може да продължи да функционира и на две скорости, но не е нужно една част от РБ да дърпа винаги назад и другата да се подчинява. Смятам, че честта от Реформаторския блок, чието ядро е Гражданският съвет, са по- прогресивно мислещите хора и наистина настоява за единно политическо управляващо тяло. Парламентарната група не може да бъде политически орган, който да взима всички важни политически решения, при тази сложна конфигурация в парламента", коментира Караджов.