Червени депутати срещу Миков

Бившият военен министър Ангел Найденов и колегата му Драгомир Стойнев твърдо застават срещу Михаил Миков

Бивши министри, Мая Манолова и Кирил Добрев са групата, която открито демонстрира пренебрежение към Михаил Миков. Те отказвали да се съобразява с наложения от новия лидер на БСП стил на работа и непрекъснато го атакували, твърди в.  "24 часа". 

Някои свързват част от членовете на "подривната група" със Сергей Станишев, който обаче в последния месец не демонстрирал никаква активност сред своите. Нещо повече, пред партньори в Брюксел при съставянето на българското правителство Сергей Станишев категорично отказал да лобира за евентуален съюз с ГЕРБ, тъй като "нямал вече контрол в БСП", както обяснил пред германски политици.

Бившият военен министър Ангел Найденов и колегата му Драгомир Стойнев твърдо застават срещу Михаил Миков. Вероятно цялата група вижда себе си като евентуални лидери на БСП, тъй като всички очакват по-драстични промени на "Позитано".

Междувременно на редовния брифинг на БСП-Лява България лидерът Михаил Миков коментира ситуацията в партията. 

"Започват да се провеждат отчетно изборни събрания в 19 общини, с цел оздравяване на структурите на БСП. През пролетта се очаква да се проведе работен конгрес на партията, за да можем да бъдем в добра кондиция за местните избори на есен". 

Попитан дали нямаше да е по-добре за БСП да беше участва в управлението на страната Миков отговори: 

"Националният съвет е взел решение в 43-то Народно събрание БСП-Лява България да бъде опозиция. Това решение е взето след допитване до партийните структури. Ние не можем да участваме в дясно управление. България има нужда от лява политика. Политика, която да е алтернативна на неолибералния модел. В програмите на ГЕРБ и на правителството няма заявка за провеждането на лява политика", категоричен беше Миков.