Блъсков брани прокуратурата, Протестна мрежа била пазарска торбичка

Някой се опитва да постигне определен обществен ефект – да се злепостави държавното обвинение

Протестна мрежа е една пазарска торбичка, която се пълни оттук-оттам. Това определение даде издателят на "Труд" Петьо Блъсков.по адрес на "Протестна мрежа" и техния протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров заради тефтерчетата на Филип Златанов.

Давате си сметка, че ние като медия не сме съд и обвинение. Затова ние публикувахме тезата на графолог, че в тефтерчето на Филип Златанов цифрата 10 е преправена на Д.П, поясни той обстоятелствата по публикуване на дописката в ежедневника и напълно отрече медията да е "говорител" на главната прокуратура.  Всички документи, които се показаха от председателя на анкетната комисия в миналия парламент са с цифрата „10”, припомни Блъсков.

"Каква е логиката на цифрата 10 – може човекът нещо да е искал да си запише, каза по адрес на Златанов Петьо Блъсков. Нека обаче прокуратурата да си свърши работата, призова издателят. Да използваме великия принцип „Невинен до доказване на противното”, добави той.

Според Блъсков някой се опитва да постигне определен обществен ефект – да се злепостави прокуратурата. Въпросът дали са подменени тефтерчетата трябва да изчака отговор във времето – не може веднага да стане, подчерта издателят. Имам обаче подозрение, че десетина души в лицето на „Протестна мрежа” се опитват да раздуят историята и да ударят по прокуратурата. Да ви кажа честно, на хората сигурно им е дошло до гуша от това, заяви Блъсков пред Нова телевизия.

Защо тогава прокуратурата показа само част от тефтерчетата на Филип Златанов на онази пресконференцията преди година и нещо? Ами не знам, може би това е по правилата на разследването. Навсякъде е така – и в чужбина полиция и прокуратура изнася нещо по даден случай и край, подчерта Блъсков. На въпрос към него дали това не е политическа конюнктура, Блъсков отвърна: „Ами нали тези години минаха, бяха преди 25-30 години”. И посочи, че Сотир Цацаров бил уверен в разследването, на което му беше припомнено, че официално разследване за злоупотреба с власт по тефтерчетата на Златанов няма.

Петьо Блъсков изброи и три варианта защо се показват избирателно страници:

 може да имало следствена тайна,

 да нямало нищо на другите страници  нищо повече от показаното. 

 да е политическа поръчка, някой „да бъде ударен” – ако е така, ще е много тъжно, философски каза Блъсков.