в. "Труд" с нова версия: 10 е преправено на Д. П., а не обратното

Цифрата 10 е преправена на Д.П., а не обратното, твърди в. "Труд" като се позовава на разследващи и на графолог, който твърди: "Пълни глупости (че Д. П. е преправено на 10 - бел.ред.). Във всички официални копия стои цифрата 10 и изведнъж се появява едно листче с нескопосания инициал Д. П., за което се твърди, че е истинско."

Страниците, които бяха представени на специалната пресконференция миналата година, можели да бъдат видени от всеки репортер, твърдят пред "Труд" магистрати. Същите извадки са предоставени и на шефа на специалната парламентарна комисия Кирил Добрев, който заявил за изданието: "Аз в тефтера не съм видял инициали Д. П., иначе щеше да бъде викан на изслушване в комисията, защото всички, които фигурират в бележника, бяха поканени".

Прокуратурата е разпоредила проверка в столичното следствие за появилите се в медиите копия от тефтера, за да се изясни кой е променил цифрата 10 в инициали Д. П., пише "Труд".

В началото на ноември тефтерчето на Филип Златанов изчезна от колата на вещото лице Стефан Бенчев, който изненадващо получил задача да направи експертиза на тефтерите по второто досъдебно производство срещу Златанов - отново за престъпление по служба.

Магистрати са обяснили пред "Труд", че тефтерите са били в столичното следствието като част от материалите по делото. Те си обясняват случая като атака срещу прокуратурата заради доверието, което печелела на международно ниво. "Причината е, че вече няма скандали с прокурори, които имат хотели или се пазарят с подсъдими, което се оценява на европейско ниво.

Този авторитет в международен план не се харесва на някои заинтересувани кръгове и искат да дискредитират институцията. Проверката на прокуратурата за инициалите ще приключи до месец.

Страници с инициали на Д.П. или изцяло изписано Д. Пеевски още през лятото публикува първи сайта Faktor.bg, като информацията беше потвърдена от няколко независима източника.

Интересно, каква ще бъде следващата версия, тефтерите ги няма и сега в много удобно да се разпространяват конспирации.