Милен и Андрей : Наложено е в ДНК-то на българина да пее и да се бие

Двете най-големи достойнства на нацията ни  Кубрат Пулев и Крисив по интересен начин съвпаднаха в един и същи ден.

Темата "Здравословно като патриотизъм" събра в студиото на Нова продуцентът Андрей Арнаудов и журналистът Милен Цветков.  Двамата коментираха и постигнаха съгласие в мнението, че през изминалите 25 г. ценностите у нас са били абсолютно подменени.

"През изминалите 25 години България винаги е в криза. Няма един ден, в който да сме казали "Ей, днес сме добре, няма да преодоляваме криза.Непрекъснато ни внушават, че ще загинем, че няма да вържем бюджета, че ще сме гладни.  България няма кауза. Цената на тока не може да бъде кауза. Преди беше свобода и демокрация, случи се някак. След това бе членството в ЕС, и то отмина. Сега нямаме посока, коментира продуцентът Андрей Арнаудов.

"Мисля, че трябва да дадем време на управляващите. Българите сме страшни критикари и винаги търсим кусурите. Според мен обаче това правителство няма да устиска повече от година", заяви бившият тв. водещ.

"Има случайни събития и такива, които са съвсем целенасочени, коментира другият гост в студиото журналистът Милен Цветков. Националната кауза би могла да бъде модерна и справедлива България. Г-н Борисов изпълнява една десета от тази кауза. Модерна не означава само магистрали и метро. Нужно ни е модерно здравеопазване, образование и т.н., включват се и социалните страни на живота ни.

Национален приоритет трябва да ни е спасяването на нацията, тъй като след 50 г. няма да има българи, заяви Арнаудов. Относно дебатът за новините на турски език, той каза, че в 17 ч в делнични дни рейтингът на телевизиите е никакъв. Последната грижа са новините на турски.

 Някой ако си мисли, че трупа точки с подобни призиви, жестоко се лъже, добави Милен Цветков.

Национална гордост за мен ще е, когато се обадя на дъщеря ми и й кажа: „Върни се в България, защото тук е по-добре”. Всичко останало за мен са някакви мимолетни емоционални пориви, коментира темата за Кубрат Пулев Милен Цветков. Мен един боксов мач, дори и да беше спечелен, не ме навежда на национална гордост.

Наложено е в ДНК-то на българина да пеем и да се бием, да бъдем яки. Двете най-големи достойнства на нацията ни по интересен начин съвпаднаха в един и същи ден, коментира Андрей Арнаудов.

Трябва да дадем време на политиците, нямаме друг избор в момента. Изходът за Борисов са реформите, заяви Милен Цветков. Новият Борисов му се струва по-обран образ, послужи си с театралната терминология водещият и го определи като положителна тенденция и развитие.

На въпроса "Борисов не ви ли изгледа много променен човек?", Милен Цветков отговори, че, ако трябва да ползва театралната терминология, премиерът в момента е "много обран като образ". "Добре е", заключи той. Андрей Арнаудов от своя страна отговори с думите: "Трябва да се уважават хора, които се развиват."