Поздравления до Борисов от премиерите на Турция, Китай и Албания

Убеден съм, че Вашето силно ръководство няма да позволи никакви опити за помрачаване на нашите приятелски отношения“, пише Давутоглу

„По повод формирането на новото правителство на България бих искал да поднеса своите искрени поздравления и най-добри пожелания за Вашия успех като министър-председател на България“. Това пише в поздравителна телеграма до премиера Бойко Борисов министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу, съобщиха от правителствената информационна служба. „Сигурен съм, че по време на Вашия мандат нашите отношения, които се ръководят от приятелство и сътрудничество, ще продължат да укрепват за взаимното благо на нашите два народа. За мен ще бъде удоволствие да работя тясно с Вас, за да допринесем за развитието на тези отношения“, допълва в телеграмата си премиерът на Турция. Той отбелязва, че поддържането на диалог на високо ниво и на сътрудничество между двете страни е общ приоритет.“ Убеден съм, че Вашето силно ръководство няма да позволи никакви опити за помрачаване на нашите приятелски отношения“, казва Давутоглу.
„Както знаете, нуждата от дневен ред с акцент върху използването на нашия икономически потенциал, особено ускоряването на стратегическите проекти между нашите страни, е по-силна от всякога. Вярвам, че Съветът за сътрудничество на високо ниво между Турция и България, който бе създаден по времето на предишния Ви мандат, ще способства в тази насока“, казва министър-председателят на Турция.
Премиерът Бойко Борисов получи поздравления за заемането на поста и от премиера на Китайската народна република (КНР) Ли Къцян.
„Тази година отбелязахме 65-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Китай и България и първата година от изграждането на всестранното приятелско сътрудничество и партньорство между двете страни. Имам готовност, заедно с Вас, на базата на гореспоменатите постижения, да положим усилия за стимулиране на по-нататъшно развитие на двустранните ни отношения“, казва в писмото си Ли Къцян. Той допълва, че през последните години приятелското сътрудничество и връзките между двете страни се развиват непрекъснато и деловото партньорство във всички сфери е ползотворно. Премиерът на КНР пожелава здраве и успехи в работата на министър-председателя Бойко Борисов.
Поздравления за заемането на поста премиерът Борисов получи и от своя албански колега Еди Рама. „Това е подходящ повод за мен да потвърдя моята и на албанското правителство позиция за по-нататъшно разширяване на нашите двустранни отношения и още веднъж да изразя признателността си за подкрепата, оказана от Вашата страна на Албания по пътя на нейната евроинтеграция“, пише в телеграмата си Рама.