От руски вестник Сидеров поиска България да излезе от НАТО

​Със сегашната си политика към Русия Европа играе срещу себе си, казва още политикът

“Атака” от години защитава една много ясна позиция – България трябва да излезе от НАТО, военният блок, който застрашава сега сигурността и мира в цяла Европа. Това казва в интервю за руския в.”Русия днес” лидерът на партията Волен Сидеров.

В него политикът недвусмислено заявява своята привързаност към Русия, в чието лице вижда освободителката на България, с която я свързват исконни положителни чувства. Затова се обявява категорично против санкциите, които Западът сега налагат на Руската федерация. По думите на Сидеров сегашните управляващи у нас нямат характер да възразят на пагубните искания на САЩ да спрат всички енергийни проект, които са в интерес на България, както и да се опълчат срещу наложените санкции на Русия.

Волен Сидеров коментира и поведението на европейските политици в сложната геополитическа обстановка, създадена след кризата в Украйна.

“В случая става въпрос за геополитическа игра. Всъщност Европа със сегашната си политика играе срещу себе си. Това е големият парадокс, защото тези санкции нанасят вреди на самите тях, в частност на България. Те послушно се съгласяват с исканията на Обама, който се опитва да забие клин между големите европейски държави и Русия”...В момента имаме едно сиво безличие в политиката”, коментира атакистът.

Сидеров смята за пълна заблудата, че с тази своя политика САЩ и Западът ще обезсилят Русия, че тя ще бъде колонизирана. Точно обратното – Кремъл сега готви икономически и военен съюз, който ще нанесе смъртоносен удар на долара. А с търгуването на газ и петролни продукти, Путин ще стабилизират страната, което силно изнервя Вашингтон. Това е и причината за огромния пропаганден натиск от страна на Европа към Руската федерация, категоричен е Волен Сидеров.