Миков към червените феодали: Не се капсулирайте, слезте при народа!

Червените шефове по места да слязат “на терен” и да стигнат до всеки един редови социалист. Тази директива е издал лидерът Михаил Миков на областните и общински шефове на БСП на среща на “Позитано” 20 късно в сряда. Тя продължила повече от 4 ч, целта била да се затегнат редиците.

“Обвиняват ни, че се капсулираме и не работим с хора извън нас, а се оказва, че сме се капсулирали и вътре. По места решенията и политиките на НС на БСП стигат само до областно и общинско ниво, но не и до основните организации и редовите членове на партията”, заявил Миков и поискал по-добра и по-бърза комуникация. Някои структури се “разсейвали” да изпълняват решения.

От седмица насам пък зам.-шефът на партията по оргвъпросите Бойко Великов така затегнал контрола над секретарите по места, че почнали оплаквания как трябва да пишат почти всекидневно отчети - с кого са се срещнали, какви проблеми са им поставили хората и каква част от тях вече са решени.

90% от актива на БСП одобрява оставането в опозиция и левия курс. Това бил един от въпросите, спуснат от централата преди срещата, за да се произнесат по тях местните организации на свои събрания.

Почти всички структури били против пълен цикъл отчетно-изборни конференции и нов конгрес. Категорично “за” се обявили само от Разград. Със сигурност обаче вътрешни избори ще има в структурите във Варна, Бургас и Хасково, защото там резултатите им са отчайващи не само на 5 октомври, но и за последните години. В Стара Загора партийната организация вече се била консолидирала и другата седмица провежда конференция.

Лидерът направил проверка как върви въвеждането на електронното членство и преброяването на мъртвите души в БСП. Досега по неофициални данни са издадени около 20 хил. е-карти, срокът е до март догодина. По списъци партийните членове са между 150 и 120 хил.

Вчера Миков се срещна и с червени кметове, а другата седмица ще разговаря с председатели на общински съвети, излъчени от БСП.