Според В. Симеонов, парламентът е решил да оздрави КТБ

КТБ трябва да бъде спасена с външен зцаем, пари от Фонда за гарантиране на кредити и инвеститори

"Спасяването на КТБ е един от основните приоритети в програмата на "Патриотичния фронт" и тук позициите ни съвпадат с ГЕРБ", заяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Според него, витиевато формулираното решение на НС всъщност означава именно оздравяването на КТБ. 

"Декларацията, която приехме, не означава нищо друго освен, че НС застава зад желанието да бъде оздравена банката и да бъдат изплатени депозитите от КТБ", категоричен беше Симеонов.

Той няколко пъти повтори, че има възможност за спасяването на банката с външен заем, средства от Фонда и средства на инвеститори.

"ПФ не е партия, която нарушава евроатлатническите ценности. Не сме казвали, че циганите трябва да ходят в резерват, а да им бъде осигурен подслон, след като техните незаконни постройки бъдат съборени. Ако не желаят няма да ходят. Не сме казвали "резерват", това са измислици", разгневи се Симеонов.  

"Няма да подкрепим правителство с програма различна от нашата, има и теми, по които няма да направим компромис. Не настояваме да участваме, ще ги подкрепим независимо дали са само ГЕРБ или с Реформаторите-важна е програмата", категоричен беше Симеонов.