Нов правилник спира "номадството" в парламентарните групи

Отцепниците няма да могат да сформират групи, а парите от субсидията няма

"Депутати, напуснали парламентарните си групи няма да имат възможност за сформират нови групи от обявили се за независими народни представители". Това ще предложат представителите на ГЕРБ от временната комисия, която трябва да изготви и предложи в пренална зала нов Правилник за организацията на дейността на 43-то НСV

Напусналите групите си представители да нямат възможност да влизат в други парламентарни групи, а парите от субсидията да "не ги следват" е друго предложение, с което от ГЕРБ ще се опитат да сложат край на "номадството" на депутатите.

От ГЕРБ ще предложат да се възприеме решението от правилника за 41-то Народно събрание, тъй като през миналата година се е стигнало "до връщане на номадството", съобщи председателят на временната комисия Красимир Ципов.

Временна комисия е съставена от представители на всички парламентарно представени партии Мая Манолова от БСП поиска да се използва стария правилник, защото се продължава традицията, а едно забавяне би попречило на работата на правните комисии след това. Манолова предложи да се вземе мнението и на обществените организации.

Алиосман Имамов от ДПС също предложи да се използва старият правилник, защото е имал дългогодишна история.

"Не за първи път има такава ситуация при която осем зам-председатели ще се сменят на ротационен принцип. Има вече изработени подходи към това. Един от вариантите е всяка седмица да има ротация на зам.-председатулите, друг вариант е на сесии или на месеци.

Друг е въпросът каква ще бъде волята на колегите от временната комисия и още повече на колегите от пленарната зала", коментира след заседанието на временната комисия нейният председател Красимир Ципов от ГЕРБ.