​“Атака” и БСП в един глас: Да се фалира КТБ, такъв е законът

Сидеров склонен да се спаси КТБ, но не са парите на данъкоплатците

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров категорично възрази срещу това държавата да оздравява Корпоративна търговска банка (КТБ) с парите на данъкоплатците.

„Аз не знам защо трябва да се оздравява тази банка? Откъде накъде? Нека да си фалира", отсече пред журналисти в парламента Сидеров.

И той като депутатите на БСП изрази несъгласие с вчерашното решение на депутатите от временната парламентарна комисия по бюджет и финанси да призоват Българската народна банка (БНБ) да намери решение на казуса, както и да премахнат задължението за обявяване на фалит на КТБ в срок от пет дни при установяване на негативен капитал в банката.

„Все едно законът до сега е важал за всички - падне ли капиталът под еди-колко си, фалираш. Не, сега трябвало да го променим, защото трябвало да оздравим тази банка", гневи се националистът.

Червената фурия Мая Манолова дори заподозря, че отлагането на фалита на КТБ най-вероятно се прави, защото се извършват някакви вътрешни операции. Тя дори предполага, че зад тях стоят хора от ГЕРБ и ДПС. Затова социалистите настояват час по-скоро да бъде решен казуса с КТБ така както предвижда закона, за да може вложителите най-после да си получат парите.

Лидерът на “Атака” обаче е склонен да приеме сценария за спаряването на КТБ само при условие, че това ще стане от други банки и банкови чужди вериги, които изпомпват чрез лихви и други спекулации парите на българите у нас, коментира Сидеров.