Мая Манолова: Борисов да побърза със съставянето на кабинет

БСП няма да подкрепи правителство само на ГЕРБ

БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ в пленарна зала. Това обяви на брифинг в парламента червената фурия Мая Манолова.

Манолова за пореден път посочи, че „червените" са разчели много ясно вота на българските избиратели от парламентарните избори на 5-ти октомври, а именно, че би следвало да останат в опозиция.

Още от сега депутатката от БСП вижда много ясно разделителните линии в 43-тото Народно събрание. Левите депутати в парламента, според изчисленията на Манолова, са около 50, което означава, че е нормално съставянето на дясно-центристко правителство.

„И свобода, и отговорност на Бойко Борисов е по най-бързия начин да състави правителство", хвърли „топката" в ръцете на лидера на ГЕРБ Манолова и призова преговорите между ГЕРБ и Реформаторите да приключат в най-кратък срок.

Междувременно стана ясно, че в Народното събрание ще се проведе трипартийна среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, на която партиите ще опитат отново да сближат вижданията си за бъдещото правителсдтво. На нея формацията на ВМРО и НФСБ ще се яви без промяна в позицията си, а именно, че ще подкрепи единствено кабинет, който изпълнява заложената от Патриотите програма.

Освен това от Патриотичния фронт са категорично против "тройна коалиция" като формат на управление на страната, защото според единия от лидерите на обединението Валери Симеонов, това е "мръсна дума".