Джамбазки: Дол да поживее една седмица в с. Мечка и тогава да говори какво е патриотизъм

Неучастието на РБ и ВМРО, значи подкрепa за ДПС, смята българският евродепутат

Убеден съм, че Дол няма ни най-малка представа как живеят българите. Бих искал да го заведа да поживее една седмица в село Мечка и след това да говори какво е патриотизмът, заяви представителят на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на Нова ТВ.

"Ако стане невъзможно да има нормално и стабилно управление, ще има нови избори. Тази координирана атака се води от АЛДЕ, дойде и от Жозеф Дол. За мен да ни казват от Москва или Вашингтон какво да правим е едно и също е намеса във вътрешните ни работи", е мнението на политика.

„Подкрепата на „Патриотичния фронт” явно не е желана. Ние няма да се натрапваме. Неучастието ни, както и това на Реформаторите, означава подкрепа от ДПС – това е факт. Ние не изнудваме г-н Борисов с министри – искаме изпълнение на важни според нас неща.” обясни евродепутатът и за пореден път настоя за споразумение.

„Възразявате ли децата до 6 години да не знаят български език? Задължение на родителите е да успяват да впишат децата си в обществото” попита Джамбазки за тази част от програмата на партиотите – добро владеене на български език на шестгодишна възраст и ако такова няма, родителите да полагат общественополезен труд.

„Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа”, завърши депутатът.