Борисов отсече: Невъзможна е стабилност с тези партии в парламента

Нищо против ПФ, но те прокламират неща, които са извън нашата евроатлантическа ориентация, посочи лидерът на ГЕРБ

При така разпределените партии в парламента стабилност не може да има. Това заяви на брифинг пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на „Фокус”.

„При тази ситуация предложихме или нови избори, или коалиция с РБ”, допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че след изказването на Валери Симеонов от парламентарната трибуна е получил от евроатлантическите си колеги въпрос: „Това ли са новите ви колеги”, което е намек, че изказването на Симеонов не отговаря на евроатлантическите ценности, които споделя и  ГЕРБ.

"Ако направим правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, фондовете ще бъдат пуснати. Това мога да гарантирам като за начало. Нищо против ПФ, за съжаление, тези неща, които Валери Симеонов прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация”, допълни още Бойко Борисов.

Той подчерта, че всички лидери са срещу предсрочни избори сега, а да се направи правителство. Борисов обясни, че негов ангажимент към ЕНП е да внесе проектокабинет и, ако подпишат коалиционно споразумение, ще подпишат с Реформаторския блок, ако не – той ще бъде само на ГЕРБ. „Не считам, че ще бъда зависим от Реформаторите”, допълни Борисов.