​Огнян Минчев: Използват етническия статут в полза на една върхушка за мафиотски цели

Държавата да се изчисти от слугите на криминално-корпоративния валяк

Пълна толерантност към етносите! Нулева толерантност към крадците. Пълна непримиримост към бандитите. Стоп на криминалното завладяване на държавата в услуга на една партийно-корпоративна мафия. С тези думи изригна на стената си във Фейсбук политологът Огнян Минчев. Гневът му бе провокиран от изказването на Лютви Местан при старта на новия парламента. Лидерът на ДПС отново се опита да внуши, че се подклажда анти-ДПС кампания, а засилващият се националпопулизъм заплашва демокрацията на България.

Политологът Огнян Минчев предупреждава, че обществото трябва да има категорична непримиримост към използването на етно-малцинствения статут за криминални корупционни цели в услуга на една безсрамна върхушка.

Безкомпромисна битка срещу подмяната на демократичното представителство с безсрамната система на купуване на гласове, на изнудването на работници, пенсионери и социално слаби слоеве - включително етнически. Пълно прочистване на държавните институции от слугите на криминално-корпоративния валяк, чието ядро е постоянното присъствие във властта след 2001 г. на една партия с много лица - етническо, "евроатлантическо", "либерално", но безразделно криминално-корупционно, настоява Минчев.