​Пеевски кротък - ще ходи редовно на работа в парламента

Депутатът нямал никакви отношения с Цветан Василев

Най-скандалният депутат и в новия парламент Делян Пеевски от ДПС обеща да идва редовно на работа, като поясни, че журналистите сами ще се убедят в това. В работата на последните два парламента Пеевски ще остане като един от народните представители натрупал най-много неизвинени отсъствия в работата на законодателния орган.

Пеевски посочи още, че съвместният му закон с Йордан Цонев за КТБ е внесен вчера и още днес ще бъде качен на сайта на парламента. Той предвижда да се наеме чужда фирма, която да провери всички дейности на банката - потоци, трансфери, активи - преди и след затварянето й, иска Пеевски.

Според него така щяло да стане ясно кой се е разпореждал с парите на КТБ, а като се отворят документите на банката ще се разбере и кои политици са били свързани с нея.

Пеевски заяви, че колегите му от ДПС ще подкрепят пазарно решение на проблема с банката и допълни, че е имало инвеститори.

Той бе категоричен, че няма никакви отношения с Цветан Василев, а като смешни окачестви обвиненията, че банкерът получава заплахи за живота си в Белград.