Има 38-годишна жертва на потопа в Бургаско, търси се и изчезнал мъж

Бил е с бус, спукал е гума, изоставил е буса си и вероятно е тръгнал да се прибира. Предполага се, че приливната вълна го е отнесла и него

Поройният дъжд, който се изля вчера Бургаско, е бил с рекордните 220 л/кв.м. За това съобщи Нова телевизия. Директорът на НСПАБ комисар Васко Василев разказа подробности за двамата души издирвани от вчера.
„Жената със съпруга си излизат от автомобила, за да се приберат пеш до село Росенец. Приливна вълна ги помита и отнася жената, която е около 38-годишна и е паднала в реката."
По последна информация, жената е открита мъртва. 30 души я издирваха в района.

Другият изчезнал е в местността Черниците, над Ченгенез кале. Той е мъж на средна възраст. Бил е с бус, спукал е гума, изоставил е буса си и вероятно е тръгнал да се прибира. Предполага се, че приливната вълна го е отнесла“, разказа шефът на бургаската пожарна.

Вчера той и колегите му са спасили много хора от бедствени ситуации. Съпруг и съпруга над 60 години са били спасени с помощта на лодки. При друг случай мъж в района на Тръстиково е бил също спасен с лодка. Друг пък закъсал е бил спасен с много усилия, за когото са викали хеликоптер. Вертолетът обаче стигнал до Чирпан и се върнал, тъй като времето е било лошо.