Добромир Гущеров: Десни лансират леви идеи, а леви - десни. Пълна каша!

Искам да доживея деня, в който у нас няма да знаят името на премиера

Тази пъстрота, която се случи след изборите у нас, трябва да бъде разчетена много правилно. Десни лансират леви идеи, а леви – десни. В преговорите се чуват клишета, които не са актуални в момента в България. В Австрия никой не се интересува как се казва името на министър-председателя, просто си върши своята дейност и не е като в България всеки да разбира от политика, коментира изборите по БНТ бизнесменът Добромир Гущеров.

БСП отдавна не е лява партия. По дясна политика в данъчната система след 2005-а не е имало. 6% са младите в БСП. Какво да очакваме. Те използват леви термини, а водиха ултрадясна политика, чуди се бизнесменът, който отдавна живее във Виена. 

На България трябва коалиционно правителство, но такова, което да каже истината на народа за икономиката. Трябва да има национална коалиция на консесуса, подчерта бившият депутат от БСП. По думите му основните проблеми у нас са, че има несигурност и незащитена частна собственост.

Австрийците казват, че Българя е лошо място за инвестиране. Инвеститорите се насочват само към проекти, които са обезпечени от държавата”, сподели още Гущеров.

Следващо правителство не може да оправи България в онзи смисъл, който всички залагат. Предстои ни един много важен дебат в обществото. То е разделено на много групи, не само етнически, а на възрастни и млади, на такива, които създават и такива, които не създават и т.н. Ние нямаме национални идеали, нямаме консенсус в обществото, посочи Гущеров.

„Обществото у нас е разделено по групи – етнически, възрастово, на създаващи и несъздаващи. У нас никой не гради. Ние нямаме национални идеали, нямаме консенсус в обществото. Малка е групата на хората, които създават. Това е проблемът”, каза още Гущеров.