Радан изригна във Фейсбук: Не съм и няма да съм кандидат министър!

Верен на традицията да използва социалната мрежа Фейсбук като любим комуникационен канал лидерът на ДСБ  Радан Кънев изригна срещу слуховете, че ще заеме поста правосъден министър.

В статуса си в социалната мрежа бившият глас на Реформаторите напълно опроверга тезите, че на тайната среща с Бойко Борисов са обсъждани постове. 

„Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър“, отсича Кънев накратко

Ето и целия  статус, предизвикал множество коментари на страницата на Кънев:

По повод "информацията", че "условието на РБ е Радан да е министър...":
Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт. Реформи в правосъдието, публичната администрация, обществените поръчки за създаване на здрава икономическа среда и конкуренция, за качествена среда за образование и здраве.
Тази политика не се осъществява с пазарлък за постове - той е част от модела. Осъществява се със смела законодателна дейност - с нови правила, които да не допуснат новите управляващи да използват старите престъпни похвати.
Или накратко: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър. Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма, като народен представител в 43 НС.
И ще се боря за тази програма на власт или в опозиция.

и допълва: „Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма като народен представител в 43 НС“, а накрая се и застрахова, че ще се бори за програмата си на власт или в опозиция.

Дори в собствения профил на Кънев обаче незабавно заваляха критиките за подготвяното съглашателство, а скептичните коментари за чистите намерения на Реформаторите преобладават.

"Ма не беше ли това целта на посещенията Ви в Банкя, г-н Кънев? Освен това Вие се кръстите от сутрин до вечер на правосъдната реформа, защо бягате от поста на министър?! А и аз не Ви вярвам, че няма да станете То и Бойко не щяхте за премиер ма се оказа грешка та и това може би е някаква грешка", написа Мария Николова

„Надявам се наистина да няма пазарлък за постове“, пише Светослав Александров.

"Вие къде се намирате, я слезте на земята..Има три възможности 1. Или РБ управлява заедно с Герб и поема някои министерства и прави реформи 2. Или остава в опозиция заедно с БСП и ДПС и си остава зрител. 3. Нови предсрочни избори..Предпочитам първият вариант колкото и рискове да носи