Вежди Рашидов с въпроса: КОЙ краде парите на вложителите в КТБ

Някой в момента краде парите на българските граждани, коментира Вежди Рашидов. На въпрос какво ще се случи с КТБ и има ли надежда за решаване на казуса, Рашидов отговори, че това нещо не е в ръцете на вложителите.

„Има един съществен въпрос, на който никой не е отговорил – къде са тези пари? Кой ги краде, кой ги е взел, кои са виновни банката да фалира?“, попита още по "Дарик" той.

Рашидов попита и къде е бил надзорът и кой какви функции има. „Този въпрос е в ръцете на българската прокуратура, на българската държава, която вече шести месец е абдикирала и мълчи. Тя не е предприела нищо“, допълни Рашидов.

Според него КТБ е само посредник и управлява парите на българските граждани. „Последствията ще бъдат много тежки“, допълни още Вежди Рашидов.

Междувременно Комитетът за защита на финансовата и банковата стабилност в България, учреден на 19 август 2014г. в София от клиенти на КТБ по инициатива на Вежди Рашидов изпрати отворено писмо до основните политически сили в България с призив да съдействат за спасяването на КТБ.

Ето какво се казва в писмото:
Уважаеми дами и господа политици,
Призоваваме ви спешно да направите всичко възможно за оздравяването и отварянето на КТБ!
За всички вече е ясно, че казусът КТБ трябва да бъде разрешен незабавно. И понеже БНБ абдикира от решаването на този проблем и го прехвърля на политиците, ние ви призоваваме да проявите отговорност за съдбата на над половин милион български граждани, които ще бъдат засегнати, ако банката бъде фалирана.
Като политици вие сте длъжни да защитавате интересите на българските граждани. Ето защо очакваме от вас спешни действия за оздравяването и отварянето на КТБ.