Mартин Димитров: Tрябва писмено споразумение между РБ и ГЕРБ, което да представим на избирателите

Повече време за губене няма. В най-кратки срокове по оста РБ- ГЕРБ трябва да се стигне до ясни приоритети. Кабинетът трябва е дясно-центристки а не тюрлю гювеч.Не можах да разбера защо ГЕРБ преговаря толкова дълго с БСП и ДПС и сега пак ще преговаря с БСП. Важното е, че беше постигнат напредък в разговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ. Това заяви новоизбраният депутат от РБ Мартин Димитров по БТВ. Той заяви, че не би се ангажирал със срокове кога ще бъде съставено правителство, но изрази надежда, че това трябва да стане в най-кратки срокове.

Трябва да има писмено споразумение между ГЕРБ и РБ, което да предоставим на българския народ. Ключовият въпрос е, че трябва има напредък в реформата на съдебната реформа. Ако трябва всяка вечер да се виждат, но по съдебните реформаторски мерки трябва да има напредък, коментира депутатът от гражданския съвет на Реформаторския блок.

Най-приемливият вариант, според него, е ядро от ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепено от Патриотичния фронт.

Реформаторите са мислещи хора, само при нас няма грешки с преференциалния вот. При нас няма диктатура, нямаме вожд, но това го прави по-силен, а не по-слаб, коментира Мартин Димитров.

За краха на банката на Цветан Василев и резултатите от одитните доклади икономистът е категоричен, че ако останат тайни случаят ще се повтори на друг терен.

"Ако не извадим истината за КТБ, тези хора някой път ще го направят отново, коментира той случая с КТБ. Той заяви, че реформаторите искат пълно разследване на КТБ и връщане на парите.