Кадиев: Ако ГЕРБ търсеха стабилност, трябваше да се разберат със системните партии

В момента не е време само за естествени партньори, защото сме в състояние почти на война, предупрежди червеният депутат

ГЕРБ тръгнаха в лоша посока – математическо мнозинство, което ще се разпадне при криза. Малките партии ще усетят, че губят и ще се разбягат. Ако ГЕРБ търсеха стабилност – трябваше да се разберат със системните партии, това не означава да се прави коалиция, може би програмно правителство. За всички тях щеше да има негативи, но България би спечелила. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в ефира на БТВ.

„В момента не е време само за естествени партньори, защото сме в състояние почти на война. В такава ситуация не се събират само десните партии. Никой не бърза да влезе, защото предстои нестабилност.” обясни той.

Червеният депутат коментира и сътресенията в БСП след изборите. „Интервюто с Дъбов е срамно. Не може да се говори, че сме загубили, защото сме проевропейки. Има нужда от радикални промени. Ако Миков не е разбрал - това е единственият шанс.

„Няма значение колко пари имам, а колко съм откраднал. Не искам да им превземам партията. Искам силна партия, която не си позволява срамни интервюта. Следващата стъпка може би е компроматна война, всички ще бъдат опръскани” предупреди той.