Любен Дилов-син: Какъв шамар от ГЕРБ - това бе само "информационна суматоха"

Излизането на ББЦ от преговорите само облекчава каолацията

Ако в България имаше задкулисие, което прави сценарии, както се твърди, нямаше да сме толкова объркана държава.” Това заяви в ефира на Би Ти Ви почетният председател на "Гергьовден", част от КП "България без цензура" Любен Дилов – син.

В присъщата му безапелационност той опроверга твърденията, че са получили шамар от ГЕРБ по време на преговорите.

Нямаше никакъв шамар, а "информационна суматоха", причинена от Цецка Цачева. Посланието от тези разговори трябваше да бъде едно-единствено - да кажем на ГЕРБ: Никак не ви харесваме, няма как да ви харесваме, но сме готови да ви дадем 15 гласа, кажете кога и за какво ги искате – за бюджет, за кабинет, за да не ви извиват ръцете другите. После започнаха да се препитват по някакви 18 точки на ГЕРБ, в които няма нито една цифра, за да се коментира нещо конкретно от тях. Така, че излизането на "България без цензура" от преговорите с ГЕРБ облекчава много коалицията, бе категоричен бившият шоумен.

Кукувецът  подчерта, че ББЦ не са се самопредложили, а само са  казали, че това, което подкрепят, е да има кабинет", посочи той  и добави, че в според него все още няма никаква яснота около новото българско правителство. Дилов – син обаче отхвърли тезата правителството да е договорено дори и в неофициални разговори.