Братът на президента за ареста на сина си: Полицаите са му нарушили куп права

Румен Плевнелиев не акцентира върху оплакването от насилие, даже похвали полицията, че се отнася еднакво с всички, независимо от фамилията

"Нарушили са му куп права. Не са му дали да се обади на баща си. Той им е казал, че е диабетик. Даже в портмонето му е седял документ. По този начин братът на президента Росен Плевнелиев коментира ареста на сина му и оказването на насилие.

Въпреки това той заяви, че няма да генерализира обвиненията си и дори би казал добри думи за МВР. "Полицията заслужава похвала, че се отнася еднакво с всички. Това, че фамилията не ги спира, означава, че е както в западните държави. Имам вяра на полицията. Говорих с шефа на районното управление. Вижда се, че това са хора, които няма смисъл да демонизираме", обобщи той.

Плевнелиев обясни, че не е наясно дали полицаите са имали право да арестуват сина му за отказа да потвърди, че е минал на червен светофар с колата си. Също така Румен Плевнелиев не акцентира върху оплакването от насилие. "Не бих твърдял, че е чак толкова жестоко бит. Бих казал, че малко са го посъветвали неподходящо", заключи той.