Mаргарита Попова на път да ни скара с Брюксел: ЕС ни натрапва клишета

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова, която извървя трудния път от коректор до "Дондуков" 1 е на път да разпали тлееща вражда на държавата ни с европейските институции.

"Откакто страната ни е в Европейския съюз, а и преди това, ни се натрапват безплътни клишета, но никой не ни пита за националните ни традиции и ценности. Това заяви родолюбката вицепрезидентът на България Маргарита Попова по време на Десетата световна среща на българските медии.

"През последните 25 години постигнахме много, защото избрахме посока и сме европейци, но изгубихме рецепторите си за това що е родолюбие",смята тя. По думите й сме изгубили родолюбието заради разговори за икономика. Попова посочи, че политиците на високо ниво, както и европейските политици са забравили да говорят за духовността и интелектуалния потенциал на нацията ни.

Вицепрезидентът каза още, че през последния четвърт век след 1989 г. насам сме забравили да се грижим за духовното и възпитаваме децата си в духа на материалния свят и новите технологии.

Маргарита Попова апелира да „се освестим” като народ и като нация, защото по думите и никой не вярва и не уважава държава, която няма собствен лик и не знае историята си. Попова посочи, че българската дипломация трябва да стъпи здраво на краката си, за да може сънародниците ни зад граница да са по-уверени и сигурни, че има кой да пази интересите и правата им.

Вицепрезидентът ни каза още, че няма по-голямо престъпление от това да разединяваш народа си, а винаги, когато това се е случвало, то е водило до национални катастрофи, каза още тя.