Синдикатите скочиха с декларация срещу сливането на НАП с "Митниците"

Те се обявяват категорично против начина, по който се лансира това в публичното пространство

Против сливането на Агенция „Митници“ и НАП се обявиха синдикатите. В декларация до медиите в края на миналата седмица те заявиха, че няма да прикриват корупционни практики и да плащат на участващите в олигархо - политико- административния октопод. 

За сливане на двете агенции се обявиха по време на предизборната кампания от ГЕРБ и от ДПС. От ГЕРБ смятат, че обединението на двете агенции ще подобри координацията на органите по приходите. 

Категорично не заставаме зад начина, по който се лансира това в пространството. Не сме против такова евентуално обединение. Ние сме против това, че за пореден път се опитва да се направи по неясни критерии и задкулисно, коментира по БНР Нели Христова, председател на Федерация „Търговия и услуги, контролни органи и туризъм“. 

Тя обясни, че по различни пътища до синдикатите достига информация, че текат предварителни разговори за обединение на Агенция „Митници“ и НАП. Според Христова, ако има политическо решение, би било редно социалните партньори да бъдат поканени, за да представят експертното си мнение.