Кметовете на Кюстендил и Дупница поканиха Местан на среща по проблема с Бат Сали

Повече от 20 хиляди подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували. От днес инициативата започна на национално ниво

Кметовете на Кюстендил и Дупница поканиха председателя на ДПС Лютви Местан за среща, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от 10-ти МИР. Това съобщиха от пресцентъра на община Кюстендил.

Срещата е предвидена за 22-ри октомври, сряда, от 11:00 часа в сградата на Общинска администрация – Кюстендил. „Бих искал да обсъдим възможни решения по повод на създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители от 10-ти Многомандатен избирателен район. Уверени сме, че като лидер на политическа партия и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата.

Повече от 20 хиляди подписа събраха гражданите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували, като от днес подписката започна на национално ниво. Подадено е искане за оспорване законността на проведените избори за 43-то Народно събрание в 136-те секции в Република Турция.