Петър Москов не прие насериозно категоричното "не" на ГЕРБ

По конкретните зададени от ГЕРБ теми, които са общи за всички политически сили, постигнахме консенсус по над 90% от тях, убеден е реформаторът

„Нашата оценка за днешният разговор може би ще се размине с тази на колегите от ГЕРБ”, заяви Петър Москов от Реформаторския блок. От наша гледна точка има всички възможности на постигане на добри резултати и формиране на мнозинство с участието на блока, каза още той и разсмя журналистите, защото преди това ЦеЦка Цачева обяви, че преговорите с РБ са приключили.
„Ние сме дошли на тези преговори с ясното желание за конструктивен разговор. По конкретните зададени от ГЕРБ теми, които са общи за всички политически сили, постигнахме консенсус по над 90% от тях”, заяви Москов и обясни, че относно това, което към момента изглежда като проблем, от Реформаторския блок считат, че едно бъдещо мнозинство има нужда от политическа рамка. "За нас едно мнозинство, в което участва блокът, трябва да бъде обратно на предишното", подчерта Москов.
„Считаме, че е важно едно такова мнозинство с участието на блок, да може да даде ясна оценка на модела на срастване на икономическа, политическа и медийна власт. Търсим общо разбиране за това, че носителите на този модел са политическите формации, които имаха мнозинство в предишния парламент”, каза още Петър Москов.