Антоний Гълъбов: Днес нито дума за руските проекти и позицията ни в диалога ЕС-САЩ

Това е разбираемо, защото от съгласието по сгъстения дневен ред ще зависи дизайнът на следващото управляващо мнозинство, смята политологът

Четирите приоритетни точки, които обединяват ГЕРБ и БСП, не са достатъчни за постигането на договорка за в бъдеще. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” политологът доцент Антоний Гълъбов.
„Не виждам необходимост от постигане на съгласие между двете политически формации. Така или иначе те отразяват различни политически перспективи в България. Освен всичко останало, формулирани по този общ начин, те нямат особена политическа стойност”, добави доц. Гълъбов.
„Важно е да се разбере, че качеството на европейската интеграция на България е пряко свързана с качеството на демокрацията у нас. Отвъд декларираните намерения, свързани със задълбочаване на евроатлантическата интеграция на страната, е нужно и конкретно поведение. Например по отношение на руските проекти и за общата позиция на страната в диалога между Европейския съюз и Съединените американски щати”, заяви Гълъбов.
„Това е нещо, за което не е имало време да се говори, а и не е част от онзи сгъстен дневен ред на следващото правителство, по който най-вероятно ще бъде постигнато съгласие. От това съгласие ще зависи дизайнът на следващото управляващо мнозинство”, каза още доц. Антоний Гълъбов.