Борисов: Подразбира се, че ще върна мандата, оформя се пагубна коалиция

Лидерът на ГЕРБ поднесе своите съболезнования към близките на загиналите в цеха в Горни Лом

Явно в завода в Горни Лом са се правили системно нарушения. Много актове са съставяни, собственикът си е играел с живота на хората. Явно си е плащам актовете, но плати с живота на сина си. Ако това е вярно, коментира трагедията в Горни Лом лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Той добави още, че в желанието си някой да печели повече пари, е поставил на риск живота на толкова хора.

Според бившия министър-председател, при едно констатирано нарушение веднага трябва да се взима решение и да се отнема лицензът. Трябва да се подходи кардинално. Той обясни още, че явно са правени компромиси заради работните места.

Трябва да се помолим на Господ, каза още лидерът на ГЕРБ, защото тази година ни наказа повечко.

Помолен да коментира предстоящите избори, той каза: "Към днешния ден колко гласове ще вземем, не ме интересува. Има опасност да няма правителство. Не си представям правителство, което ще бъде съставено от тези 5-6 партии. Отново ще си направят тройна, четворна коалиция и след 3-4 месеца тотално ще потъне държавата."

На въпрос с кого биха се коалирали, Борисов коментира: "Не виждам към този момент как и с кого може да се направи коалиция. За Реформаторския блок винаги съм казвал - те са единственият наш възможен партньор, но в последния месец и половина не са спрели да се занимават само с нас, не са споманавали нито веднъж Станишев, Орешарски, а все поставят условия."

Той прогнозира пагубна коалиция "ДПС, БСП, Цензурата, а защо не и Реформаторския блок" и добави: "Рискът да няма правителство е много голям. Може да има коалиция пак за няколко месеца и така. Ако няма силни партии с голяма представителност, ще се стигне до извиване на ръце."

Според лидера на Г|ЕРБ изходът е във високата избирателна активност. Трябва да има здраво и стабилно управление. .

„Не виждам как ще съставим правителство. То се подразбира от само себе си, че ще върна мандата, няма как да преговарям с всички тези партии", прогнозира Борисов.

За казуса КТБ лидерът на ГЕРБ заяви: "Искаме оставката на Искров, защото трябваше вече да е платено на вложителите на банката. Държавата имаше пари в тази банка, когато дойдохме на власт. Ако ги бяхме изтеглили в най-тежката световна финансова криза, банката щеше да фалира. При нас тя беше добре. Дойдоха БСП и ДПС и я фалираха."

Според него Искров вече е трябвало да извика най-големите световни специалисти и те да начертаят пътя за работа в КТБ. "У нас нямаме такива специалисти. Това не се случи и това е престъпно”, добави Борисов.